Landskampen

denmark.gif Svenska Flaggan iceland.gif norway.gif 200px-flag_of_the_faroe_islandssvg.png flagga_fi.gif

Samtidigt som vi tävlar individuellt i SAC så pågår också en landskamp mellan ländernas föreningar. Traditionellt har Finland alltid vunnit. Men 2006 så lyckades Sverige äntligen knipa segern. Bra jobbat alla som var med och kämpade!

Alla svenska deltagares poäng adderas till Sveriges totala poängsumma. Egentligen är det konstigt att Finland vunnit så många gånger, eftersom de inte har lika många deltagare som Sverige. Dock har finländarna traditionellt kört mycket fler poäng per deltagare än vi i Sverige. Så för att vi återigen skall få njuta av segern i SAC så gäller det att alla spottar i nävarna och kör lite extra. Här nedan finns lite tips om hur du kan bidra till Sveriges poäng i landskampen.

  • Kör alla band! Detta ger fler multipliers än i single-band klasserna.
  • Kör alla 24 timmarna. Men om du inte kan, försök vara på de band som ger bäst utdelning, d.v.s har högst aktivitet och bästa konditioner. Du kan använda dig av radioprognoser som en vägledning, eller prata med någon som körde SAC förra året.
  • Använd ett logprogram för contest. Det finns flera gratisprogram att ladda hem och prova. T.ex SD eller N1MM.
  • Logga noggrannt! Om du missar ett call, mottagen rapport etc. fråga om! Är det fel i loggen får du poängavdrag när loggarna rättas.
  • Sätt upp ett eget mål. Försök förbättra ditt resultat från förra året, eller utmana en kompis.
  • Skicka in loggen! Har du problem med att få till loggen får du gärna höra av dig till undertecknad.

73 de Ingemar, SM5AJV